You are here: Home / Colorare / Stilul ombre
Stilul ombre

Stilul ombre

Poate că mulți dintre voi ați auzit de acest trend, dar nu știți exact despre ce este vorba. Pe scurt, el constă în crearea unui look în care lungimile sunt cu câteva tonuri mai deschise decât rădăcinile. E ca și cum părul s-ar fi deschis după expunerea la soare, doar că în cazul nostru se depune puțin mai mult efort. Unele celebrități care au adoptat acest stil chiar au incetat să își mai vopsească părul (precum Drew Barrymore), pe cand altele au facut o vizită la salon pentru a obține acest look care aparent este ușor de obținut (vezi Lily Aldridge). Surferii, care nici măcar nu depun efort în sensul acesta, obțin acel efect de deschidere al părului, în șuvițe, în urma expunerii repetate la soare. Nu pot spune că acesta e cazul ideal, pentru că într-adevăr, părul se usucă și degradează când este expus razelor solare un timp îndelungat.Poate vă întrebați de ce ar alege cineva acest stil ombre, care aparent constă în nevopsirea părului, și lăsarea lui în voia sorții ? 🙂 Eu l-aș adopta pentru că este lejer, relativ ușor de menținut, mai ales pentru perioada de primăvară-vară, cu condiția ca lungimile să fie mai deschise decât rădăcinile cu maxim 2 tonuri. Ceea ce trece peste diferența asta, după părerea mea, arată neîngrijit și ars.

Cum se poate realiza acest efect ? Asa cum vă spuneam și în articolele anterioare, v-aș sfătui să nu încercați să vă faceți singure acasă, pentru că rezultatul s-ar putea să nu fie satisfăcător. Sunt câteva variante pentru a obține acest look : dacă aveți deja o culoare asemănătoare culorii voastre naturale, lăsați părul să crească, iar după 2-3 luni cereți stilistului să vă reîmprospăteze culoarea pe lungimi (care între timp își pierde din luciu și intensitate) ; o altă variantă ar fi să alegeți un baleiaj ușor (citiți articolul despre baleiaj ca să vedeți despre ce este vorba), care să nu înceapă de la rădăcini, ci la 3-4 centimetri de acestea ; dacă aveți păr natural, sunteți fericite, pentru că puteți să vă deschideți lungimile doar din vopsea ; se mai pot face șuvițe foarte dese și de lungimi diferite (unele mai aproape sau mai departe de rădăcini), care se pot nuanța la sfârșit în culoarea dorită. Acestea sunt doar cateva din soluțiile pe care le puteți alege. Sunt sigură că stiliștii voștri vă vor mai putea da idei în direcția asta 🙂

Mai jos puteți vedea câteva celebrități care au interpretat acest look în stilul propriu, unele cu rezultate reușite, altele … judecați voi 🙂

așa nu …

Share Buttoncoded by nessus

7 comments

 1. Parul meu este saten natural, nu l-am vopsit niciodata si sunt curioasa daca este suficient sa deschid varfurile ca si culoare sau trebuie sa aplic vopsea si pe restul parului? Eu as prefera sa nu il vopsesc in totalitate, dar va iesi la fel de bine?

  • Salut,

   Nu e nevoie sa iti vopsesti tot parul, daca vrei ca doar lungimile sa fie mai deschise. E de ajuns sa se aplice bine vopseaua pe lungimi, ca sa obtii look-ul ombre. Cum spuneam si intrebarii de dinainte, nu sugerez sa te vopsesti singura acasa.

   Numai bine,

   Teddy

 2. buna!in urma cu cateva luni,3mai exact am fost la un salon sa mi vopsesc parul un saten deschis si cu varfuri blonde,eu avand parul natural.nu este acel stil ombre,este dunga dreapta unde incep varfurile blonde.intrebarea mea ar fi cum mentin acest stil acasa?cum m as putea vopsi incat sa nu stric linia aceea prea mult?sa ma duc din nou la salon…nu mi mai permit.ma gandeam sa imbrac vafurile in staniol si sa vopsesc partea de sus,dar nu stiu daca o sa mi iasa sigur.P.S. O sa ma vopseasca o pietena,clar u pot face asta singura 🙂

  • Salut,

   Eu nu prea incurajez vopsitul acasa, mai ales de catre persoane amatoare, sau neprofesioniste, pentru ca nu iti pot garanta un succes. Ai putea totusi incerca sa aplici vopseaua doar la radacina, pe carari, fara a atinge varfurile (daca acestea iti plac).

   Iti doresc o zi buna,

   Teddy

 3. Salut,

  NU stiu cum functioneaza acea crema de la Syoss deci nu iti pot spune ce sa faci cu ea.

  O seara buna,
  Teddy

 4. Buna, acum cateva zile am mers la un salon pentru ca imi doream foarte mult sa imi iasa un ombre frumos. Aveam parul vopsit ,un ciocolatiu. Mi-a pus o pudra decoloranta la varfuri, dar mi-a deschis parul atat cat vroiam. Acum vreau sa stiu ce mi-ai recomanda sa fac…e safe sa pun Syoss Lighteners sa mai deschid putin varfurile?

Scroll To Top