You are here: Home / Coafat / Permanentul drept

Permanentul drept

Permanentul drept este un procedeu chimic prin care legăturile de sulf din firul de păr se desfac și iau o nouă formă. În general, persoanele cu par ondulat și/sau foarte rebel aleg această soluție pentru a putea avea un par mai matasos și mai drept.
Tehnica de întindere permanentă variază puțin de la brand la brand, însă trăsăturile de bază rămân aceleași. Este foarte important ca părul să fie spalat în prealabil cu un șampon special după care să fie uscat cu prosopul. Cu ajutorul unei perii se aplică produsul, meșă cu meșă, de la o distanță de cel puțin 1 cm de rădăcină. Pentru o aplicare omogenă, se piaptănă părul începând de la ceafă. Timpul de acționare este între 5-20’, în funcție de structura părului. Se verifică dacă părul s-a îndreptat, apoi se clătește aproximativ 5’, până când produsul este îndepărtat în întregime. După ce părul este uscat cu un prosop, se aplică balsamul fixator, prin pieptănare. La final se clătește abundent.
Întinderea permanentă poate ține între 3 până la 6 luni, în funcție de cât de ondulat a fost părul înainte de întindere. Inconvenientul principal este că pe măsură ce părul crește, la rădăcină el tot va trebui îndreptat (cu peria/placa). Nu recomand acest procedeu persoanelor grizonate, celor cu permanent ondulat sau cu părul proaspat vopsit și nici celor cu scalp sensibil/iritat.
După ce ați efectuat un astfel de serviciu, este recomandat să folosiți produse special destinate părului îndreptat permanent (balsam/mască hidratantă, spray-uri/creme termoprotectoare) pentru a nu agresa și mai mult părul, si pentru un brushing care să reziste.

Share Buttoncoded by nessus

One comment

  1. buna . am si eu o intrebare . care este cel mai bun curs de hairstyle din Bucuresti?

Scroll To Top