You are here: Home / Intretinerea parului / Îngrijirea părului pe timpul verii
Îngrijirea părului pe timpul verii

Îngrijirea părului pe timpul verii

Cred că cei mai mulți dintre noi așteaptă cu nerăbdare vara. Abia așteptăm să scăpam de geci, căciuli, haine groase, etc. Unele dintre noi mergem la solar în aceasta perioadă a anului ca să obținem acel bronz “californian”, râvnit de toată lumea. Nu voi intra în detalii legate de influența solarului asupra pielii, ci mă voi referi strict la păr și la modul în care ar trebui să-l îngrijim pe parcursul acestei perioade calde. Unii au impresia că cremele de soare (pentru corp sau păr) trebuie folosite doar la mare sau în concediu. Dimpotrivă, ele trebuie utilizate atunci când temperaturile încep să depășească aprox. 20 de grade Celsius. De ce? Pentru că părul nu trebuie protejat numai de căldură, ci (și) de acțiunea nocivă a razelor UV care atacă părul atât la 20 de grade cât și la 40 de grade.

Așa cum ar trebui să folosim crema cu protecție solară chiar și când ne plimbăm prin oraș (nu doar la mare), părul trebuie îngrijit și protejat încă din primăvară, așa că nu ezitați să folosiți șampoanele, măștile, tratamentele sau uleiurile cu protecție UV . Majoritatea brandurilor profesionale au cel puțin o gamă solară ce include produse de îngrijire și tratare a părului.

Părul se mai usucă și de la folosirea repetată a plăcii, mai ales pe parcursul verii, așa că încercați pe cât posibil să reduceți frecvența folosirii ei. Vara avem tendința să spălăm părul mai des (din cauza transpirației, prafului, noxelor, etc) așa că vârfurile și lungimile se usucă mai mult ca de obicei. Ca urmare, balsamul/masca/tratamentele nu trebuie să lipsească din sesiunea de îngrijire capilară.

Acestea fiind spuse, va doresc un sezon cald cât mai plăcut și înfloritor 🙂

Share Buttoncoded by nessus

Comments are closed.

Scroll To Top