You are here: Home / Intretinerea parului / Părul și frigul
Părul și frigul

Părul și frigul

Cine s-ar fi gândit că temperaturile joase pot afecta părul aproape la fel de mult ca cele ridicate? Vara folosim protecție solară ca să nu ne ardem pielea, produse de păr împotriva acțiunilor UV, dar ce ne facem iarna, când temperatura coboară sub 0 grade celsius? Asa cum pielea se deshidratează și are nevoie de creme care să-i mențină elasticitatea, și părul nostru are nevoie de atenție specială pe timpul iernii. El are tendința să se usuce (la fel ca pielea) deoarece vântul și gerul au acest efect asupra lui.

În general, veți observa că iarna părul nu se îngrașă la fel de repede ca vara (cu excepția cazurilor când purtăm căciulă/pălărie/eșarfe în fiecare zi). De aceea, balsamul și masca nu ar trebui să lipsească de la nici o spălare. Apoi, înainte de coafat, puteți alege un produs/spray ușor hidratant (pentru tipurile de păr care se îngrașă mai repede) și ceva mai hrănitor pentru părul uscat.

Este foarte important ca pe parcursul iernii să vă tundeți cel putin o dată. Fluctuațiile de temperatură la care este supus firul de păr îl deteriorează. Părul conține o anumită cantitate de apă. Dacă înainte să ieșim din casă folosim placa/ondulatorul, și apoi ieșim în frig, apa din păr, în faza inițială poate ajunge chiar la fierbere, ca apoi, odată ieșiți afară, să se răcească brusc. Se știe că înghețul/dezghețul repetat are capacitatea de a coroda ; cu atât mai mult trebuie să ne protejăm părul știind cât de mult e expus la acțiunile atmosferice.

Acestea fiind spuse, nu mai avem scuze că nu știm cum să ne îngrijim parul în sezonul rece. Să sperăm doar că iarna aceasta nu va fi una lungă 🙂

Share Buttoncoded by nessus

Comments are closed.

Scroll To Top