You are here: Home / Generale / Paris…mon amour :)

Paris…mon amour :)

După ce am vizitat Londra, am avut ocazia să vad și Parisul, la începutul acestui an. Desigur, eram cu ochii în patru ca să văd ce diferențe sunt între cele două metropole, în ce privește stilul (atât cel vestimentar cât și cel ce privește hairstylingul). Aveam eu vagi bănuieli despre modul în care “se poartă” francezii, dar acum puteam să văd cu proprii-mi ochi.

Spre deosebire de englezi, francezii sunt mult mai boemi, mai artiști, după cum se știe deja. Chiar și aerul Parisului iți dă aceiași senzație. Mie îmi părea că sunt chiar mai visători, fiecare cu lumea lui 🙂 Ca urmare, și părul și-l îngrijesc în consecință: bărbații, în general, au părul mai lung, puțini sunt cei care îl poartă scurt, militărește. Femeile și-l aranjează foarte natural, lejer, ca și cum nu ar fi deloc aranjat (deși se depune multă muncă pentru ca dezordonatul să pară ordonat 🙂 ).

Se poartă foarte mult eșarfele (atât pe cap cât și legate la gât), pălăriile, accesoriile de păr, și cocurile puțin mai dezordonat. Părul e considerat un fel de “accesoriu” la ținuta generală, care presupune o combinație de culori și texturi (stilul mix&match). De asemenea, împletiturile sunt (din nou) în mare vogă, mai ales cele lejere, “neîngrijite”. Revine din nou pe scenă bretonul drept, tuns scurt, și destul de gros, care se poate accesoriza cu bentițele, creând un efect foarte chic.

Deși am văzut multe femei cu păr lung, nu sunt de ocolit nici tunsorile medii, în care se profită de ondularea naturală a părului, pentru a obține volum și textură. Nu se mai poartă aproape deloc părul întins cu placa, ci se merge mai mult pe căderea naturală a lui. Desigur, trebuie ca tunsoarea să fie executată corect și în conformitate cu forma feței, pentru a putea fi aranjată cât mai ușor.

Culorile predominante sunt cele naturale, șatenuri și blonduri calde, aurii. Se importă tot mai mult stilul “ombre” (decolorare naturală/artificială a părului). Efectul se obține destul de ușor : se colorează părul nu începând de la rădăcină, ci cu 4-5cm mai jos. E un stil destul de controversat aș putea spune (mai ales pentru Europa de Est), însă des utilizat în SUA și țările vestice.

Ceea ce pe mine m-a atras în mod special au fost coafurile pe care le aleg negresele. Ele sunt cele mai îndrăznețe, aș putea spune. Din cauza firului de păr foarte rebel, ele optează pentru împletituri din cele mai diverse, iar coafurile lor sunt intr-adevăr spectaculoase 🙂 Tot ele sunt și cele care își schimbă cel mai des coafura, optând mereu pentru alte stiluri.
Sper ca odată ce se va încălzi și vremea, să ne scoatem în evidență un păr îngrijit și cât mai sănătos 🙂

Share Buttoncoded by nessus

One comment

  1. Foarte faine observatii ai facut cu privire la noile trenduri, si in special, cu privire la Paris, in baza experientei mele cu Parisul si Londra pot confirma spusele tale:)
    Sincer, ma bucur ca in sfarsit s-a renuntat la parul intins cu placa- niciodata nu am fost adepta lui, prefer parul lejer, natural, dar asa este cum zici, necesita munca si aspectul “dezordonat”.
    Fie ca “eliberarea” parului de sub caciula si frig sa-l gaseasca ingrijit si sanatos…ei bine, legat de acest aspect as avea mai multe de spus, chiar as recomanda cu caldura tratamentul pe care noi il distribuim “Regivero”. E necesara o cura de vitaminizare dupa iesirea din iarna, nu doar pt organism, ci si pt par in mod special.

Scroll To Top