You are here: Home / Generale / O săptămână la Academia Vidal Sassoon – Londra
O săptămână la Academia Vidal Sassoon – Londra

O săptămână la Academia Vidal Sassoon – Londra

Zilele trecute m-am intors din Londra (mai bine zis, acum două săptămâni). Am fost acolo pentru a participa la un curs de tunsoare la una din cele mai vestite academii din domeniu – Vidal Sassoon. Am mers în Londra cu multe așteptări. Oricum auzisem că e o metropolă în care orice stil e acceptat și lumea e foarte pestriță 🙂

Ce m-a frapat din primul moment a fost lejeritatea cu care oamenii se îmbracă. Fiecare parcă are stilul lui propriu, și nu se preocupă de ce ar putea spune vecinul de culoarea stridentă a bluzei, sau de asortarea diferitelor texturi/materiale, etc. Și mie una îmi place asta – să te simți liber să porți orice, fără a te gândi că poți fi ridiculizat. Bine, totul în limita bunului simț 🙂 Chiar mă gândeam că dacă m-aș muta în Londra mi-aș schimba cu totul stilul. M-aș simți mai în largul meu să port orice vreau, să arăt exact așa cum mă simt în ziua respectivă.

Și cum probabil că e normal, hainele trebuie “accesorizate” și cu o tunsoare potrivită 🙂 În general, englezii preferă un stil destul de bine conturat, linii curate, drepte, dar nu neaparat cuminți. Chiar și persoanele mai în vârstă (să zicem, cele trecute de 45-50 de ani) îndrăznesc să afișeze tunsori lineare, geometrice, destul de avangardiste. Asta iarăși m-a șocat 🙂 La acel curs am avut ocazia să tund și astfel de femei, trecute de prima și chiar de-a doua tinerețe, care stăteau liniștite știind că vor fi tunse mai neconvențional. Da, aveau anumite preferințe, însă se lăsau pe mana noastră, pentru că noi eram profesioniștii 🙂
Filosofia celor de la academie era simplă: linii cât mai precise, curate, tăieturi exacte, unghiuri și elevații bine gândite. Până la urmă e baza pe care poți construi, pe care să îți pui amprenta. Nu pot spune că mi-au plăcut absolut toate tunsorile pe care le-am văzut, însă e bine să știi cum se pot obține diferite rezultate, și ce presupun ele, pentru că oamenii sunt diferiți, și nu vei întâlni două persoane care să îți ceară același lucru. Deci diversitatea își are rolul ei. În Romania, în general, femeile au părul lung și nu prea îndrăznesc să se joace cu forma părului. Sunt prea puține persoanele care se așează în scaun, lăsându-te să le faci ce vrei. Bine, o astfel de încredere în stilist se dobândește și după o anumită perioadă de colaborare, și e normal. Dar, per ansamblu, românii riscă puțin.

Mi-ar plăcea ca lumea să fie mai deschisă la nou, la a experimenta diverse culori, linii, stiluri, pentru că doar atunci poți spune dacă ceva ți se potrivește sau nu.
tunsoare la academia vidal sassoon
tunsoare la academia vidal sassoon
tunsoare la academia Vidal Sassoon
tunsoare la Academia Vidal Sassoon
tunsoare la Academia Vidal Sassoon
tunsoare la Academia Vidal Sassoon

Share Buttoncoded by nessus

8 comments

 1. Buna!
  Prin Timisoara, stiti ceva cursuri de hairstyle?

 2. stavarache corina

  Doresc si eu sa cumpar echipamente vs sassoon!Nu stiu daca aici ma poate ajuta cineva,dar macar am incercat!Cat despre cele citite mai sus,nu.mi pot exprima decat invidia,la randul meu sunt hair stylist si nu am reusit pana acum sa ating aceste culmi!FELICITARI!!!

 3. buna, imi recomanzi si mie cel mai bun curs de hairstyle din Bucuresti?

 4. I’m proud of you!

 5. Neasteptat de impresionant blog.
  Am sa tin aproape !

Scroll To Top