You are here: Home / Produse par / Extensiile pentru păr

Extensiile pentru păr

Cum pot adăuga centimetri părului meu?

Toată lumea se plictisește la un moment dat de look-ul pe care îl are din punctul de vedere al părului … fie că e lung, fie că e scurt, la un moment dat vrem o schimbare. Din lung în scurt, e ușor – mergem la stilist și îl rugam să ne facă o schimbare de look pentru că deja ne-am săturat de tunsoarea actuală. Dar ce ne facem dacă vrem o schimbare de look, inversă?:) adică din scurt în lung, în doar câteva ore? Evident, oricât de bună ar fi mâna celui care tunde, nu te poți trezi într-o dimineață cu 10 cm în plus la lungimea părului. Așa că decidem să ne punem extensii. Fie că dorim să avem mai mult volum, sau să adăugăm la lungime, extensiile sunt o solutie fiabilă. Ele pot să creeze impresia de păr bogat și în același timp să adauge centimetrii părului.

Există o mare varietate de extensii, dar în primul rând contează calitatea. Există extensii din păr natural 100% sau din par sintetic.

Evident, cele din par natural rezistă mai mult, diferența între ele și părul tau nefiind vizibilă. Extensiile vin intr-o multutudine de nuanțe, de la naturale, la cele intense (roșu, albastru, verde, etc, depinde de rezultatul pe care îl dorești). Dacă sunt din păr natural se pot vopsi, decolora, și revopsi.

Tipuri de extensii

Extensiile cu keratină se pot păstra în general între 6 și 8 luni. Există o tehnică specială prin care se lipesc de părul natural (de obicei cu ajutorul unui pistol de lipit). Ele trebuie îngrijite, pieptănate cu o perie specială de extensii, pentru că altfel se încurcă și pe măsură ce trece timpul vor fi tot mai greu de descurcat. Există un „mit”, ca să zic asa, care circulă despre genul acesta de extensii: cum că, atunci când le dai jos, îți cade foarte mult din părul tău natural. Din cauză că extensiile sunt lipite de firul tău natural, acesta, atunci când se rupe, nu îl vezi căzând, pentru că este prins cu keratină. Așa că după cele 6 sau 7 luni, când te hotărăști să îți scoți extensiile, vei vedea tot părul care a căzut între timp, căzând dintr-o dată. Dar toate acele fire s-au desprins de fapt de-a lungul timpului, nu doar în clipa în care ai scos extensiile. Așa că nu vă speriați dacă vi se va întâmpla același lucru.

Extensiile cu clipsuri sunt ideale dacă vreți să aveți o coafură mai specială pentru un eveniment, pentru că se pot da jos imediat după. Se prind foarte repede, și se dau jos la fel de repede, fără alte complicații.

Extensiile care se lipesc (cu un lipici special) seamănă în linii mari cu cele cu clipsuri (se aplică și se scot ușor). Ele pot fi de culori diferite, creând un efect artistic. Se pot modela foarte ușor, însă vor rezista doar până la prima spălare.

Extensiile pe ring seamănă cu cele cu keratină, însă în loc de keratină, sunt prinse cu un fel de inel mic, care strânge laolalta șuvița naturală cu extensia. S-ar putea ca în primele nopți să aveți un disconfort când dormiți, din cauza acestor mici inele, însă cu timpul, acest disconfort trece. Avantajul acestui tip de extensii este că nu afectează în nici un fel firul dumneavoastră, nici când le aplicați nici când le scoateți.

Extensiile care se cos de păr seamănă în linii mari cu cele pe ring (diferă modul de prindere de părul natural). Nu îți afectează deloc părul și se pot păstra câteva luni bune.

Trebuie să ai grijă cum îți îngrijești extensiile, oridecare ai avea (vorbesc de cele care se păstrează câteva luni în păr), pentru că de asta va depinde aspectul lor. Există kit-uri speciale de îngrijire (șampon, balsam, produs leave-in, perii speciale, etc) care te ajută să le descurci și să le aranjezi și singură.

Cât de lung trebuie să fie părul tău ca să îți poți pune extensii?

Dacă alegeți extensii doar pentru a avea mai mult volum, atunci să zicem ca o lungime medie (până la umeri) e de ajuns, în sensul că nu se va vedea diferența între părul pus și cel natural. Dacă însă vreți să dați lungime părului, diferența între lungimea extensiilor și cea a părului tău nu trebuie să fie exagerat de mare, pentru că altfel totul va părea nenatural (se va vedea clar delimitarea între părul pus și cel natural). Oricum extensiile se pot tunde, și de obicei se tund, pentru a obține un look cât mai natural.

Indiferent de lungimea pentru care optați atunci când vă hotarati să vă puneți extensii, sfatul meu este să alegeți păr natural, pentru a avea un look cât mai natural, și pe deasupra, extensiile din păr natural rezistă și mai mult în timp. Consultați-vă și cu stilistul voastru înainte de a le cumpara/aplica, pentru a vedea opinia unui specialist.

Succes 🙂

Share Buttoncoded by nessus

Comments are closed.

Scroll To Top