You are here: Home / Tunsori / Despre tunsori

Despre tunsori

Tunsoarea … când foarfeca intra în păr

Cât de des ar trebui să ne tundem?

Înțeleg că sunt persoane care își doresc foarte mult să aibă părul lung, însă asta nu ar trebui să le oprească să își tundă vârfurile o dată la 2-3 luni. Părul crește (în medie) cam un cm pe lună. Dacă e tuns regulat, el crește sănătos, însă dacă e lăsat 6 luni (sau mai mult), vârful se despică, firul se degradează și crește tot mai încet. Părul e supus diferitelor șocuri (de exemplu termice: placă, feon, ondulator), razelor soarelui (vara) care îl usucă, apei mării (din concedii:) ) și altele; el suferă schimbari la fel ca pielea: se poate usca, poate cădea, se poate rupe, așa că trebuie să încercăm să-l păstrăm cât mai sănătos. De aceea v-aș recomanda să vă tundeți regulat, pentru că astfel se regenerează mai repede.

Există vreo legătură între tunsoarea și culoarea pe care le avem?

La prima vedere s-ar părea că nu. S-ar putea să ne placă o anumită tunsoare, foarte bine. La fel s-ar putea întâmpla cu o anumită culoare. De asemenea, poate ne-am obișnuit să ne tundem la un salon și sa ne vopsim la altul. Se mai poate chiar să ne vopsim înainte să ne tundem. Teoretic nici asta nu ar trebui sa fie o problemă. Însă dacă ne dorim șuvițe foarte dese, și o bază mai închisă, iar apoi ne gândim că ne dorim o tunsoare foarte scurtă, la sfârșitul zilei ne-am putea trezi că semănăm cu un leopard….de ce? pentru că părul a fost tuns foarte scurt, șuvițele nu mai sunt șuvițe, ci niște puncte galbene pe un fond negru, iar asta nu cred că avantajează pe nimeni. Ce vreau să spun cu acest exemplu (dus la extrem) este că ar trebui să existe o coerență atunci când ne alegem tunsoarea și culoarea. De aceea e bine sa ne gândim ce linie ne-am dori să dăm tunsorii, pentru că în funcție de asta putem accentua anumite părți (bretonul, calota, etc) cu niște șuvițe, zone mai deschise sau închise, sau multe alte trucuri pe care le putem realiza cu ajutorul culorilor.

Tunsoarea și textura părului

Trebuie să luați în considerare și textura părului vostru, care nu se poate schimba prin simpla tăiere a părului. Puteți face ceva îndrăzneț pentru un anumit eveniment (o linie/culoare extravagantă), însă dacă în viața de zi cu zi trebuie să mergeți la birou să vă întâlniți cu clienții, probabil că nu trebuie să șocați prea tare. De multe ori jobul pe care îl avem ne influențează aspectul, și e normal. Dacă suntem artiști, putem purta practic orice. Dacă suntem avocați, consultanți, etc, atunci e bine să luăm în considerare faptul că trebuie să inspirăm încredere și respect celorlalți. Asta nu înseamnă că nu puteți risca uneori, abordând un look îndrăzneț, însa totul trebuie gândit dinainte împreuna cu stilistul vostru.

Lung vs. scurt

Multe femei decid să își lase podoaba capilară lungă. Mie îmi place părul lung, atunci când e îngrijit. Însă părul lung necesită atenție. Degeaba vrem lungime dacă nu suntem gata să avem grijă de el, adică să-l tundem la cel mult 3 luni de zile (pentru a scăpa de vârfurile deteriorate). Un păr rar, subțire dar lung, pentru mine nu este o opțiune. De obicei clientele cred că toți stiliștii vor să tundă orice păr lung ce le iese în cale. S-ar putea ca unii să fie așa, însă un specialist va aprecia lungimea unui păr, și va rezista “tentației” de a-l tunde, dacă acesta este într-adevăr aspectuos. Nu trebuie să ne dorim cu tot dinadinsul părul lung, doar ca să-l putem prinde în coadă (pentru că este mai comod). Frumusețea vine de multe ori și cu sacrificii:)

Am auzit de multe ori persoane care spun că tunsorile scurte nu sunt feminine. Nu pot fi total de acord cu această afirmație. Am vazut femei foarte frumoase cu parul foarte scurt, care emanau feminitate; dar am vazut și femei cu par lung, și comportament masculin. Nu parul (sau nu numai părul) te face mai feminină, ci atitudinea pe care o ai când porți o astfel de tunsoare. Eu am fost tunsă foarte scurt la un moment dat, și mi-a plăcut la nebunie pentru că îmi era foarte ușor să îl aranjez. Acesta e unul din avantajele părului scurt: poate fi modelat mult mai repede decât cel lung. Tunsorile scurte însă evidențiază trăsăturile feței, și trebuie să fim atenți atunci când cerem un breton foarte scurt sau o ceafă scurtă. Gâtul gros sau umerii prea lați pot fi accentuați printr-o tunsoare nepotrivită.

Tunsoarea trebuie aleasă și în funcție de varsta pe care o avem. Ne putem îmbătrâni fără să vrem, sau întineri prea tare (până la a parea puștoaice, când nu e cazul) – nici una dintre extreme nu e de preferat. Trebuie găsită o armonie între trăsături și personalitate, atunci când ne hotărâm să ne tundem într-un anumit fel.
Mulți cred că dacă în tinerețe o anumită linie i-a prins bine, atunci când vor îmbătrâni, aceeași linie îi va avantaja. Părul suferă schimbari de-a lungul timpului în textură, culoare, desime, etc, deci trebuie să ne adaptăm și în funcție de aceste schimbări.

Williamson/washington thesis helper post/getty some schools arming volunteers, staff by nirvi shah printer-friendly email article reprints comments googletag.

Share Buttoncoded by nessus

One comment

  1. as dori sa iau si eu legatura cu te,macar printr-un id 😐

Scroll To Top