You are here: Home / Coafat / Cum sa obtii bucle rebele acasa (sau ‘beach waves’)
Cum sa obtii bucle rebele acasa (sau ‘beach waves’)

Cum sa obtii bucle rebele acasa (sau ‘beach waves’)

În ultimul timp se poartă tot mai mult buclele aparent dezordonate, răvășite. Deși s-ar părea că ele se pot obține fără nici un efort, știm cu toții că de fapt vorbim despre o coafură care necesită totusi puțină atenție. Am să vă explic în continuare cum se pot realiza ele, pe fiecare tipologie de păr.

Păr fin și subțire
Aici intră atât părul natural cât și cel vopsit, care e lipsit de volum. În primul rând, evitați folosirea unui șampon sau a unei măști foarte hidratante înainte de coafare. Utilizați mai bine produse care dau volum (șampoane speciale pentru volum), spume sau spray-uri pentru texturizarea părului (multe dintre ele pe bază de apă de mare). Aplicați produsul de styling dorit pe părul zvântat, apoi uscați-vă cu capul în jos până când este complet uscat. Luați secțiuni înguste și mai subțiri pe care să le ondulați cu un ondulator de mărime medie (nu mai gros de 25 mm). Continuați în felul acesta până când ați acoperit fiecare secțiune. Atenție însă, șuvița de păr nu trebuie rulată pe ondulator până la vârf, ci doar pe jumătate, lăsând capetele mai drepte (și nu rulați începând chiar de la rădăcină, ci de la 3-4 cm distanță).
Pentru a da impresia de bucle inegale, unele șuvițe le puteți rula în interior, altele în exterior (sau în direcții opuse). La sfârșit puteți amesteca în palme puțin gel cu ceară (mată) apoi prindeți vârfurile și lungimile în palme, uniformizând produsul pe păr. Astfel veți obține acele bucle ‘marine’. La sfârșit pulverizați fixativ cu grad de fixare medie.

Păr gros și ondulat natural
Pregătiți părul înainte de coafare, hidratându-l cu o mască iar apoi folosiți ca bază de coafat cremă pentru netezire, ulei, sau un amestec între o cremă cu protecție termică și un ulei hidratant. Omogenizați produsul în palme după care aplicați-l cât mai uniform pe lungimi. Întindeți părul ca de obicei (cu peria), după care luați șuvițe subțiri pe care să le ondulați (pe jumătate) cu placa/ondulatorul. Rulați șuvițele în direcții opuse, pentru a crea acel efect de ‘beach waves’. La sfârșit amestecați în palme ceara de păr cu puțin ulei, lăsați capul în jos, și răvășiți tot părul, desfăcând șuvițele.

Părul rebel
Ca bază de coafat, folosiți o cremă hidratantă/ulei de păr. Puteți începe să uscați părul în două variante:
1. creponați lungimile cu palmele, uscându-le cu feonul, sau
2. lăsați capul în jos, folosind un feon cu difuzor.
La sfârșit puteți lua câteva șuvițe, din loc în loc, pe care sa le ondulați (pe jumătate) cu ondulatorul.
Desfaceți buclele cu degetele aplicând puțină ceară pentru un efect mai sălbatic.

Succes 🙂

[responsive_gallery gallery = 3]
Share Buttoncoded by nessus

Comments are closed.

Scroll To Top