You are here: Home / Coafat / Coafuri mirese 2012
Coafuri mirese 2012

Coafuri mirese 2012

În fiecare an, miresele se întrec una pe alta, care să fie mai frumoasă și mai “eye-catchy”. Multe look-uri sunt inspirate de pe covorul roșu, iar celebritățile lansează trenduri în fiecare an. Dacă anii trecuți se purtau bucle lejere, coafuri aparent dezordonate, per total, un look foarte relaxat, anul acesta au revenit în scenă coafurile mai studiate, mai finisate, bucle atent aranjate. Se acordă o atenție mai mare accesoriilor, pentru că un astfel de obiect, purtat la momentul și în locul potrivit, pune în valoare întreaga ținută. Eu sfătuiesc miresele să fie atente când optează pentru un accesoriu sau altul. Trebuie să aibă în vedere dacă rochia este încărcată (multe broderii, aplicații, paiete, etc) pentru că restul imaginii (coafura, machiajul) să fie mai puțin evidente. Când rochia este mai simplă, mai clasică și puțin accesorizată, celelalte aspecte pot fi evidențiate (coafura mai extravagantă, machiaj mai puternic). De asemenea, accesoriile trebuie să fie în același ton cu rochia. Daca se merge pe nuanțe argintii, e bine ca și restul accesoriilor să fie în ton; dacă se aleg nuanțe aurii, atunci e normal să optezi pentru aplicații care sunt în nuanță ivoire.

Dacă se optează pentru o coafură în care tot părul este ridicat, și fața este lăsată liberă, o pereche de cercei puțin mai lungi încadrează fața perfect. Dacă spre exemplu rochia acoperă pieptul și gâtul mai mult, e normal să nu alegeți un lănțișor, ci să optați probabil pentru o brățară sau cercei. Tot în această situație, se poate alege o broșă (da, se pot alege accesorii pentru păr care la prima vedere nu sunt destinate special pentru el 🙂 ), o agrafă sau un piepten cu diferite aplicații, care să pună în valoare coafura.

Cand alegi o coafură asimetrică, este important pe ce parte alegi să fie mai bine finisată, mai ales dacă și rochia este asimetrică (pe un umăr). Nu vei dori ca totul să fie concentrat pe o singură parte a corpului. Sunt foarte “in” și florile naturale puse în păr. Eu am ales ca la nunta mea să îmi pun orhidei în păr. Prefer întotdeauna flori naturale în detrimentul celor artificiale. De obicei acestea se aleg în funcție de florile pe care le ai în buchet. Penele sunt un alt accesoriu demn de luat în vedere, mai ales pentru look-urile retro. Nu trebuie să se exagereze sau să se încarce prea mult părul. Daca alegeți împletiturile, atunci celelalte accesorii trebuie să fie mai subtile. Nimeni nu își dorește să arate ca un pom de Crăciun: cu paiete, împletituri, flori naturale și agrafe, toate în aceeași coafură 🙂

Mai jos am să vă arăt o selecție pe care am făcut-o, ca să vă faceți idee despre ce coafuri s-au purtat (și încă se mai poartă) în acest sezon, în materie de mirese.

Share Buttoncoded by nessus

Comments are closed.

Scroll To Top