You are here: Home / Parul si evenimentele speciale / Coafura de mireasă

Coafura de mireasă

Părul miresei

Cat de mult contează? Deși unii spun că nu merită să te streseze nimic în “acea zi” (și bine ar fi să fie așa), totuși, fără să vrem, ne stresăm ca ni s-a rupt o unghie, floarea din buchet nu stă cum ar trebui, butoniera mirelui e într-o parte … și șuvița din breton ne tot cade pe frunte. Coafura contează, și chiar destul de mult, pentru cele mai multe dintre noi. Eu cred că e normal să fie așa, pentru că la mine cel puțin, aceasta, împreună cu machiajul, mi-au facut ziua mai frumoasa și relaxată. Nu cred că ar fi fost la fel dacă nu aș fi fost mulțumită de coafură. M-aș fi uitat în fiecare oglindă de pe stradă, în fiecare geam de mașină sau vitrină, ca să mă conving că arăt ok. Concluzia: merită să fii mulțumită de aceste detalii care fac totul. Așa că trebuie să te interesezi dinainte de salonul la care vrei să te coafezi, de stilistul care va avea grijă de parul tău, și de accesorile pe care intentionezi să le porți. Cel mai important este să știi ce vei purta, pentru că în funcție (și) de rochie iți vei alege o coafură. Este ok să te uiți pe internet după idei de coafuri, poate chiar vei găsi ceva care să îți fie pe plac, și o poți folosi ca să îi explici stilistului cam ce dorești. Chiar dacă una din coafurile găsite ți se pare ca ți se potriveste perfect, să știi că nici un stilist nu o va putea reproduce 100%. Probabil că nici chiar cel care a făcut-o inițial nu o va putea reface exact la fel. Deci să nu pornim la drum cu fixuri 🙂

Ideal ar fi ca fiecare să aibă încredere în sfaturile stilistului la care alege să meargă în acea zi. Multe femei cred că mergând la stilist cu anumite idei de coafură, acesta nu face altceva decat să asculte cu o ureche dorințele ei, ca apoi ele să iasă pe cealaltă. Profesioniștii știu să îmbine dorințele clientei cu ceea ce consideră el/ea ca i se potrivește acesteia, ținând cont de stilul rochiei, trăsăturile feței, și accesoriile ce urmează a fi purtate.

Poartă ce ți se potrivește, nu ceea ce se poartă

Să vă dau un exemplu. Am avut ocazia să coafez o mireasă care își dorea să poarte diademă, ar fi vrut și niște flori naturale în par, ace cu perle, și pe lângă toate acestea, și voal. I-am sugerat că este prea mult și că ar fi mai bine să aleaga cel mult două dintre cele menționate mai sus. Vă închipuiți probabil că ar fi semanat cu un pom de crăciun dacă aș fi ascultat și i-aș fi pus toate accesoriile în păr. Ca să nu mai spun că voia și cercei lungi, etc. Stilistul trebuie să vă ajute în luarea deciziilor, el nu vine DOAR cu propriile idei, ci folosește ideile voastre și experiența lui pentru a vă sugereaza ce și cum v-ar avantaja.

Probă, sau “pe încredere”?

Unele viitoare mirese își doresc o probă înainte de coafura finală. Cunosc stiliști care nu practică acest obicei, pur și simplu pentru că ei crează pe moment, și nu pot/vor să facă de doua ori aceeași coafură. Alții însa fac și această probă. Sunt oameni și oameni. Unii vor să se asigure 100% că va iesi ceea ce-și doresc. Alții au încredere că stilistul le va face chiar și din prima “ încercare” o coafură impecabilă. Însă nu uitați ce spuneam mai sus: nu vă așteptați ca stilistul să vă reproducă identic o coafură dintr-o poză. Creația își are rolul ei.

Extensiile și alte accesorii

Cele care nu dețin o podoabă capilară de invidiat, pot apela la extensii sau la alte trucuri (meșe de păr, bureți, etc) pentru a crea mai mult volum și/sau lungime. Extensiile sunt de mai multe feluri, dar orice variantă ați alege, indicat ar fi să le aplicați cu ceva timp înainte de nuntă. Există și meșe care se pot lipi de păr, care se dau jos după eveniment, sau extensii cu clipsuri. Puteti să vă consultați cu stilistul și în funcție de coafura pe care o doriți, să alegeți varianta optimă.

Eu vă sugerez să vă interesaţi dinainte despre salonul/stilistul pe care îl veți alege pentru ziua specială. Vedeți ce recomandări aveţi, uitaţi-vă pe site-ul salonului/stilistului, la coafuri realizate de acesta, iar apoi sunați ca să vă faceți o programare. Înainte de ziua nunții, e bine să fi avut o întâlnire în prealabil ca să stabiliți ce anume vă place și ce nu, ce veți purta, culorile care vor fi predominante în nuntă, etc. apoi dacă simțiți că stilistul v-a înțeles pe deplin, puteți face pasul următor.

Succes și casă de piatră 🙂
Bitte https://ghostwriter-hilfe.com/diplomarbeit/ geben sie den kindern keine süßigkeiten und getränke mit zur kinder-uni.

Share Buttoncoded by nessus

Comments are closed.

Scroll To Top