You are here: Home / Coafat / Coafatul părului mediu și scurt

Coafatul părului mediu și scurt

Părul mediu

Se coafează (în linii mari) la fel ca cel lung (dacă îl aveți aproximativ până la bărbie sau baza gâtului). Dacă aveți firul subțire și nu foarte des și doriți volum, folosiți o perie plată și uscați părul în toate direcțiile (dinspre stânga spre dreapta și invers, dinspre față spre spate și invers). Tot pentru a obține volum, puteți opta și pentru o perie rotundă cu diametru mai mic (asta vă dă mai mult volum la rădăcină). Dacă aveți firul gros, rebel și/sau creț și doriți să-l neteziți, folosiți o perie circulară, cu diametru mai mare, pentru a reduce din volum, însă după ce ați aplicat în prealabil un produs de styling care să vă ajute la întinderea părului.
Cărările se realizează la fel ca la părul lung (vezi articolul Coafatul părului lung), iar la sfârșit pulverizați fixativul cu ajutorul feonului. Dacă aveți părul ondulat natural și vreți doar să aveți bucle mai definite, folosiți difuzorul. Pentru bucle/netezire cu placa vezi tot articolul pentru părul lung.

Părul scurt

Este cel mai ușor de realizat. Dacă aveți părul subțire/fin, pulverizați un spray care să dea mai multă textură firului de păr. Dacă aveți părul gros, mai uscat și/sau rebel, folosiți o cremă/produs anti-frizz pentru a-l disciplina. Este foarte important să uscați părul în direcția în care vreți să se așeze (mai ales dacă aveți vârtejuri în partea din față), pentru că odată uscat, vă va fi mai greu să-i dați forma dorită. După ce l-ați uscat de tot, puteți să-l modelați cu puțină ceară (pentru un efect natural) sau gel (pentru un efect mai umed), apoi fixați coafura cu fixativ.

Share Buttoncoded by nessus

Comments are closed.

Scroll To Top