You are here: Home / Coafat / Coafatul părului lung
Coafatul părului lung

Coafatul părului lung

Cum ne putem aranja părul lung

coafatul parului lungPentru a obține coafura dorită, trebuie să știți ce produse de styling trebuie folosite, și cum. Pentru părul fin pot fi folosite spuma sau un spray de texturizare (dacă dorim volum), pentru părul creț, frizzy – o cremă anti-frizz hidratantă, care să definească buclele (dacă dorim bucle) sau o cremă de întins părul (termoprotectoare) dacă vrem să-l îndreptăm. Cantitatea pe care o vom folosi nu trebuie să fie foarte mare (crezând că astfel vom face coafura să reziste cât mai mult), pentru că prea multă spumă va încărca inutil părul, îmbâcsindu-l. Însă nici prea puțină spumă/cremă nu ne va fi de folos, pentru că nu vom reuși s-o împrăștiem în tot părul așa cum trebuie. Când vine vorba de spumă, o cantitate cât trei nuci laolaltă, e de ajuns. Când folosiți cremă (de orice fel), marimea a 3-4 alune e de ajuns. Acestea însa pot varia și în funcție de lungimea și desimea părului (adaptați-le în funcție de asta). Important este să repartizați bine produsul în tot părul, uniform.

Spre deosebire de părul scurt (care are avantajul de a putea fi aranjat fără mult efort și timp), cel lung necesită mai multă atenție, dar va arăta și foarte bine dacă e îngrijit. Nu vreau să vă dezamagesc, dar nu vă așteptați ca părul să vă stea ca atunci când ieșiți din coafor, fara să-i faceți nimic (adică să se coafeze “din prosop”:)).

Sunt câțiva pași care trebuie urmați pentru a fi cât mai eficienți în coafarea părului. Primul este trasarea cărărilor, care trebuie să fie paralele, și nu foarte groase. Se începe (de obicei) de la ceafă, mergând spre creștet, și încheind cu calota. Se iau șuvițe de păr, și cu ajutorul unei perii rotunde, se începe coafatul de la rădăcină, mergând spre vârfuri. Părul trebuie uscat foarte bine la rădăcină, altfel coafura nu va rezista. Se procedează la fel până ajungeți în zona calotei. Aici se face o împărțire a părului în formă de dreptunghi, luandu-se tot cărări paralele, și se înaintează spre conturul feței. Fiecare șuviță se va coafa spre spate (așa veți obtine și mai mult volum). Dacă bretonul e destul de lung, coafați-l atat spre spate cât și spre față, iar la final dați-i direcția în care vreți să se așeze. Dacă vreți să folosiți și placa, faceți cărările la fel (NUMAI după ce părul e uscat 100%), și luați șuvițe subțiri, trecând de două ori cu placa pe fiecare șuviță.

Bucle…bucle….

Bucle pe clipsuri

Cărările se fac la fel (începând de la ceafă), și fiecare șuviță uscată cu peria se rulează pe două degete, prinzându-se cu un clips la rădăcină. Şi acum, rădăcina trebuie uscată foarte bine, pentru ca să reziste cât mai mult coafura. Când ajungeți în partea de sus, șuvițele se vor rula spre spate. Bretonul, dacă e destul de lung, îl veți rula tot spre spate. După ce ați terminat de pus toate clipsurile, dați cu fixativ peste tot părul (e de preferat să folosiți un fixativ cât mai flexibil, care să nu îngrașe sau să mătuiască părul). Dacă puteți ține clipsurile cât timp vă îmbrăcați sau faceți ceva prin casă, ar fi ideal, pentru că așa coafura va ține și mai mult. Dupa ce vă scoateți clipsurile, lăsați capul în jos, scuturând părul, în timp ce dați din nou cu fixativ. Apoi finisați coafura după cum vă place (evitați să țineți fixativul prea aproape de păr).

Bucle cu placa

Poate va surprinde că puteți folosi placa și pentru altceva decât îndreptatul părului. Pentru a putea realiza astfel de bucle, trebuie să aveți o placă nu foarte lată, care să se încingă foarte bine. Dacă e prea îngustă dar nu se încălzește destul, nu veți obține rezultatul dorit. Dacă e prea lată, dar se încălzește, probabil că veți obține niște bucle foarte largi. Este recomandat să fie îngustă și să se încălzească la o temperatură ridicată.

După ce ați uscat în prealabil părul, faceți cărările după cum ziceam mai sus, și luați șuvițe cam cât două degete de late, pe care sa le prindeți între cele două brațe, și începeți să rotiți placa spre interior, până când toată lungimea șuviței a trecut printre cele două brațe. Aveți grijă ca vârful șuviței să nu fie lăsat afară, pentru că va arăta ciudat dacă șuvița este ondulată și vârful este drept.

Când ajungeți în părțile laterale, țineți placa paralelă cu scalpul, trăgând șuvițele de păr spre exterior și spre spate în același timp. În funcție de cât de lejere sau stranse vreți buclele, țineți șuvița de păr mai puțin sau mai mult între brațele plăcii. La sfârșit, lăsați capul în jos și folosiți un fixativ flexibil pentru a aranja coafura.

Bucle cu ondulatorul

Şi de data asta părul trebuie să fie uscat 100%. De ce insist să fie uscat? Pentru că dacă părul mai are urme de apă, căldura ondulatorului (sau a plăcii) va fierbe apa rămasă în păr, deteriorând firul de păr. Realizați cărările ca mai sus, luând șuvițe late tot de două degete, și prindeți șuvița în ondulator, însă aveți mare grijă și de data asta cu vârful șuviței. El trebuie neaparat prins între clapeta ondulatorului și ondulatorul în sine, pentru că altfel, va rămâne foarte țepos, și va avea un efect de păr ars, nenatural. Faceți așa până în creștetul capului. Şi aici șuvițele vor fi fi ondulate spre spate. Nu țineți șuvița de păr în ondulator mai mult de 5-7 secunde. La sfârșit, scuturați bine capul în timp ce dați cu fixativ prin păr, pentru a finisa coafura.

Share Buttoncoded by nessus

4 comments

 1. Buna Damaris,

  Cauta pe google produsele BabyLiss Pro. Ei au o gama larga de ondulatoare si placi pentru par. Au doua reprezentante si prin Romania, vezi la ei pe site.

  Sau incearca la SonyaMod sau TopLine.

  O seara faina!
  Teddy.

 2. Hello! Faina postare;) Sti cumva daca in Romania gasim de cumparat ondulator gros pentru bucle mari, cu volum?

 3. Unde găsesc o cremă anti-frizz bună?

  • Hey 🙂

   Poți încerca Supreme Smooth (L’Oreal) sau Straight Cream (Keune). Cu astea am lucrat și sunt bune. După ce l-ai uscat poți aplica un ulei de păr ca să reziste mai mult coafura.

Scroll To Top