You are here: Home / Coafat / Coafatul

Coafatul

Coafatul

De multe ori suntem încântate de coafura pe care o primim la salon. Şi de cele mai multe ori ne “ofticăm” pentru că noi nu vom reuși niciodată să ne aranjam singure ca la salon. S-ar putea să avem dreptate, dar putem cel puțin să încercăm 🙂
Este foarte important să fi parcurs pașii premergători coafatului așa cum trebuie, adică să fi aplicat samponul și balsamul corect. Pregătirea parului înainte de coafat contează, pentru a obține rezultatul dorit. Dacă ne dorim, spre exemplu, un păr disciplinat, e normal să folosim un sampon hidratant, anti-frizz și o mască din aceeași gamă, și nu un șampon pentru păr gras, care usucă și mai tare firul.

Părul ondulat/cret

Trebuie neapărat să ținem cont de textura părului, folosind produsele adecvate tipului nostru de păr. Întotdeauna ne va fi mai usor să îl aranjăm cât mai aproape de forma lui naturală. Pentru o mai bună definire a buclelor, spuma (sau o cremă pentru bucle) ar trebui să ne ajute. Produsul trebuie aplicat cât mai uniform, fără să încarce radacina, pe lungimi și varfuri. E important să nu punem prea mult produs, altfel părul va căpăta un aspect gras, nespălat. Dacă vreți și volum, atunci uscați părul stand cu capul în jos și folosind un feon cu difuzor, după care ridicați capul și desprindeți șuvițele unele de altele, aranjându-le după cum doriți.

Pentru a îndrepta un păr ondulat natural, trebuie să folosiți un produs anti-frizz (spray sau cremă) sau/și cremă termoprotectoare (protejează părul de acțiunea termică a feonului sau a plăcii). Sunt multe astfel de produse profesionale pe care le puteti găsi în saloane. Important este să folosiți produsul în funcție de rezultatul pe care-l doriți. Aplicați-l uniform, după care luați peria așezând fiecare șuviță spre exterior, începând cu coafatul de la rădăcină, mergând spre vârfuri. Cu cât veți lua șuvițe mai subțiri, cu atât mai mult efectul va fi cel dorit. Dacă vreți să folosiți placa de îndreptat (e indicat să nu fie folosită prea des deoarece usucă firul de păr), să o faceți doar pe părul uscat 100%, pentru că altfel îl ardeți și mai tare. La sfârșit, pentru a da mai mult luciu și a face coafura să reziste cât mai mult, aplicați o doză mică de ulei de păr. Acesta are și efect anti-frizz și va da strălucire părului.

Părul drept

La fel ca și în cazul părului ondulat, pentru a avea volum folosiți o spumă de păr pe care o aplicați pe părul zvantat. Cu ajutorul unei perii plate și cu capul în jos, începeți coafatul cu zona cefei și mergând spre creștetul capului. Repetați aceeași manevră de la dreapta la stanga și invers. Şi bigudiurile se pot folosi pentru a crea volum. Pe măsură ce uscați șuvițele (începând cu ceafa) puneți fiecare șuviță uscată pe un bigudiu, cu diametru mic la început și pe măsură ce urcați spre creștet, cu diametru mai mare. Dacă aveți timp, lăsați-le în păr cât timp faceți altceva prin casă, iar apoi scoateți-le, pulverizând fixativul stând cu capul în jos, sau folosind în același timp și feonul (pentru a-l distribui cât mai bine în tot părul).
Pentru a ondula un păr drept, puteți folosi tot spuma (și în general, un produs de texturizare) care vă va ajuta să obțineți bucle. Se pot folosi clipsurile, ondulatorul sau placa, pentru a crea diferite tipuri de bucle.

Share Buttoncoded by nessus

Comments are closed.

Scroll To Top