You are here: Home / Intretinerea parului / Balsamul

Balsamul

Balsamul de păr

Indiferent de tipul de păr pe care îl avem (uscat, gras, mixt), trebuie să folosim un tratament după ce ne–am spălat părul în prealabil. De ce? Pentru ca să capete strălucire, pentru a-l putea descurca mai ușor și pentru a fi hrănit. Poate că tuturor ni se pare normal să aplicăm balsam/mască unui par uscat. Asa și este. Însă ce ne facem cu părul gras la rădăcina și uscat la vârfuri (spre exemplu)? Folosim un sampon hrănitor sau unul pentru păr gras? Şi mai mult decât atât, aplicăm sau nu balsam (avand în vedere cât de repede se îngrașă)? Raspunsul la a doua întrebare este DA, pentru că balsamul este făcut pentru lungimi și varfuri și nu pentru rădăcină. El nu se va aplica pe rădăcină (pentru că aceasta nu are nevoie de hrănire – e oricum prima zonă care se îngrașă). Însă pe masură ce ne depărtăm de radacină, părul devine tot mai uscat și poros – DOAR aici trebuie aplicat tratamentul de păr.

El trebuie masat și lăsat să acționeze câteva minute. Chiar și dacă nu avem timp, tot e mai bine să aplicăm tratamentul și să îl spălăm repede, decât să nu-l aplicăm deloc. Este recomandat să stoarcem părul de apă (pentru că dacă nu vom face asta, balsamul/masca se va scurge odată cu apa din păr), cu ajutorul unui prosop, tamponându-l, după care să aplicăm (nu în exces) tratamentul, masând șuvițele de păr. Când părul este supraîncărcat cu balsam, rezultatul nu va fi cel dorit, din contră. Este de preferat să avem un pieptene cu dinți rari dacă vrem să ne descurcăm părul în această etapă, începând cu varfurile, și mergând spre rădăcina. Trebuie să încercăm să nu agresăm părul prea tare, trăgând de el inutil.

Dacă avem un par foarte rebel și greu de descurcat, în momentul în care aplicăm masca de păr/balsamul, putem înfășura părul într-un prosop, după care să udăm părul astfel învelit cu un jet de apă mai cald. Astfel părul va fi mai hidratat și va deveni mai moale, ceea ce îl va face mai ușor de descurcat.

Să nu uităm că întotdeauna balsamul/masca trebuie clatit/ă (excepții sunt produsele leave-in), și asta foarte atent, pentru că de multe ori părul poate ramane încărcat cu tratament, ceea ce va îngreuna coafatul. De asemenea, dacă nu clătim bine balsamul, părul se va îngrășa mai repede.

Tratamentele concentrate (sub formă de fiole) sunt extrem de bune dacă le administram ca la carte. Dacă ne cade parul, dacă avem un păr uscat și deshidratat, sau orice alt tip de păr care necesită un tratament mai puternic, este bine să folosim fiolele la fiecare spălare (sau după caz), adica regulat. La fel ca în cazul medicamentelor care își fac efectul doar după un tratament intensiv, și tratamentele de păr vor da rezultate doar dacă sunt aplicate corect. Unele fiole se clătesc, altele nu (e indicat să vă uitați pe prospect sau să vă întrebați stilistul).
Kognitive fähigkeiten zur wahrnehmung von geo-informationen ghostwriter diplomarbeit und komplexen, räumlichen szenen werden experimentell erforscht.

Share Buttoncoded by nessus

One comment

  1. Pingback: Parul barbatilor

Scroll To Top